top of page

10 merkkiä mistä tunnistat epätasapainossa olevan työn ja vapaa-ajan


  1. Teet pitkiä työpäiviä jatkuvasti.

  2. Et jaksa tehdä yhtikäs mitään työpäivän jälkeen. Oli se sitten ruoan tekoa, siivousta, ystävien tapaamista, liikuntaa... yksinkertaisesti voimasi ei riitä mihinkään ja vapaa-aika meneekin sohvalla makaamiseen.

  3. Illalla on vaikea saada unta tai heräät aamuyöstä ¨virkeänä.¨

  4. Aamulla et jaksaisi herätä tai nousta sängystä. Töihin lähteminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta.

  5. Koet ahdistusta lähes päivittäin.

  6. Selaat töiden jälkeen työsähköpostia ja tai työasiat pyörii päässäsi 24/7.

  7. Muisti pätkii.

  8. Olet kireä ja hermostut helposti.

  9. Makeat, suolaiset ja rasvaiset ruoat maistuvat vähän liikaakin.

  10. Et itse ymmärrä, että työnteossasi olisi ongelmakohtia vaan hermostut, kun joku sanoo siitä sinulle.

Ylläolevien asioiden lisäksi voit kokea monia eri muita oireita, josta voit huomata, että työ ja vapaa-aika ei ole tasapainossa ja olet mahdollisesti ylikuormittunut.


Tässä vielä muutamia oireita: jatkuvat päänsäryt, kehon jumit ja säryt, apaattisuus, omiin oloihin vetäytyminen, aivosumu, itkuisuus, mikään ei oikein tunnu miltään, mikään ei innosta, on vaikea aloittaa asioita jne...

Jos tunnistat itsesi näistä kohdista on hyvä pysähtyä miettimään mitä muutoksia pystyt tekemään tilanteellesi. Aloita kahdesta asiasta kerrallaan eli mieti kaksi tärkeintä kohtaa minkä avuin pystyt tasapainottamaan arkeasi.


Voit myös pohtia missä kohtaa tekemisissäsi on sinun ns. ongelma, joka aiheuttaa epätasapainon ja kuormituksen.


Onko se ajanhallinta, omien arvojen epäselvyys, riittämätön palautuminen eri osa-alueille, joku muu asia tai vähän kaikkea jokaisesta.


Tätä asiaa on tärkeä tarkastella jos haluat, että löydät optimaalisen tasapainon työhön ja vapaa-ajalle. Harvemmin ilman muutoksia pystyt parantamaan hyvinvointiasi. Se vaatii aina hieman työtä.


Muistathan, että voit aina tulla laittamaan esimerkiksi Instagramiin viestiä minulle, niin voidaan yhdessä pohtia näitä asioita ja minusta saattaa olla sinulle apua.


Instagramiin pääset tästä.

#palaudujavoihyvin #työelämäbottom of page