top of page

5 vinkkiä vähentää kiireen tunnetta

Kiireen tunne kuluttaa sinua ja se voi luoda ahdistusta. Pahimmassa tapauksessa jatkuva kiireen tunne aiheuttaa stressiä joka voi uuvuttaa sinut.


Miten sitten kiireen tunnetta voi hallita?


- Istahda alas, ota paperia ja kynä. Lähde miettimään mistä asioista päiväsi koostuvat. Kirjoita kaikki asiat ylös johon käytät aikaasi päivittäin. Älä kaunistele vaan kirjoita kaikki ylös. Esimerkiksi. 2 h somenkäyttöä, 5 h aktiivista työntekoa, 8 h nukkumista jne...


- Kun olet kirjannut kaikki ylös ota kalenteri pöydälle ja ala suunnittelemaan sinne seuraavaa viikkoasi. Tarkastele äsken tekemääsi listaa ja karsi turhat aikasyöpöt pois. Esimerkiksi jos someen menee liikaa aikaa mieti voisitko puolittaa sen ajan. Opettele myös kieltäytymään menoista. Välillä on ok. vain levätä ja kerätä voimia.


- Rytmitä työpäiväsi. Pidä huoli siitä, että saat riittävästi rauhallista työaikaa ilman keskeytyksiä. Jokaisen keskeytyksen jälkeen sinun aivoillasi kestää päästä takaisin keskittyneeseen tilaan.


- Ota käyttöösi ajanhallinnan sovellus. Esimerkiksi Trello tai ota käyttöön Pomodoro tekniikka, jolloin teet 25 min töitä pidät 5 minuuttia taukoa ja toistat tätä. Neljän kierroksen jälkeen pidä pidempi 20 minuutin tauko, jonka aikana ehdit esimerkiksi syödä tai käydä lenkillä.
Kun hallitset ajankäyttöäsi autat myös itseäsi olemaan läsnä muissa tilanteissa ilman kiireen tunnetta. Näin hallitset myös kiireen tunteesta aiheutuvaa stressiä.


Terveisin. Nina


Tästä pääset lukemaan postauksen aiheesta positiivinenkin stressi kuormittaa.

bottom of page