top of page

Annatko itsellesi luvan pysähtyä ja levätä?

Pysähdy hetkeksi pohtimaan viimeistä kuukautta. Onko ollut kiirettä? Stressiä? Onko sinulla jäänyt aikaa riittävästi itselle mieluisiin asioihin ja lepoon?


Autan sinua vielä vähän miettimään onko ollut kiirettä ja stressiä. Oletko ollut usein väsynyt, onko mieliala heitellyt? Oletko nukkunut hyvin? Oletko nähnyt ystäviä? Harrastanut liikuntaa? Onko pienetkin vastoinkäymiset tuntuneet suurilta? Onko mielesi tehnyt herkkuja ja normaalin ruoan kokkailu on jäänyt vähälle?


Voi olla, että viimeistä kuukautta miettiessäsi huomaat, että palautumiselle ei ole jäänyt aikaa vaan olet paahtanut menemään pää kolmantena jalkana ja nyt ahdistaa ja väsyttää.


Mietit, ehkä että et pysty pysähtymään. On niin monta asiaa hoidettavana, on kiire ja olet sopinut niin monta menoa ettet enää itsekkään pysy perässä. Kalenterisi on täytetty aamusta iltaan.


Miten sitten stressaantunut ja kiireinen voi löytää tasapainon tälle kaikelle, jotta ehtisi myös oikeasti pysähtymään ja palautumaan riittävästi joka päivä?


Olen rehellinen sinulle. Jotta sinä löydät tasapainon arkeesi sinun tulee antaa itsellesi lupa pysähtyä ja levätä. Mikään ei muutu jos et ole valmis tekemään muutoksia. Voit jatkaa kiireistä stressaavaa elämää siihen saakka kunnes keho ja mieli pysäyttää sinut väkisin. Mutta onko siinä järkeä? En vastaa tähän sillä tiedät itsekin vastauksen.

Tiedän, että pysähtyminen ja oman ajan ottaminen voi olla hankalaa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun sinulla on sitä vapaa aikaa saatat tuntea ahdistuksen tunnetta, riittämättömyyden tunnetta ja sitä, että pitäisi tehdä jotain. Minä tiedän tunteen! Olen ollut samassa tilanteessa.


Miten pääsin ikävistä tunteista yli? Ymmärsin, että ne johtuvat jatkuvasta kiireestä ja stressistä ja muistuttelin itseäni siitä. En lakaissut ahdistuksen tunnetta ja muita ajatuksia pois mielestäni vaan annoin tunteiden ja ajatusten tulla pintaan.

Aluksi jokainen vapaapäivä tuntui ikävältä, mutta opettelin asettamaan oman jaksamisen rajat ja opettelin kieltäytymään pitkistä työpäivistä ja menoista, jotta sain jatkettua kalenterin raivaamista niin, että siellä oli joka viikko riittävästi vapaa-aikaa mieluisille asioille ja levolle.Enää en antaisi näitä vapaapäiviä pois jotka sain, kun asetin omalle jaksamiselle rajat. En myöskään tunne enää ikäviä tuntemuksia siitä, että minulla on säännöllisesti päiviä jolloin en tee mitään.

Tämä siksi, että ymmärrän näiden hetkien olevan niitä jolloin saan voimavarani hyvälle tasolla. Mieleni ja kehoni palautuu. Voin paremmin ja jaksan paremmin.Halusin kertoa oman tarinan sinulle siksi, että haluan rohkaista ja kannustaa sinuakin tekemään muutoksia oman hyvinvointisi eteen. Muutoksen tekeminen ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Se vaatii sinulta sinnikkyyttä ja aikaakin, mutta se palkitsee kyllä jossain vaiheessa varmasti.


Laitan tähän sinulle vielä linkin Palaudu ja voi hyvin e-työkirjaani. E-työkirjan avuin asiakkaani on saaneet apua päivittäiseen palautumiseen ja stressinhallinaan. Lisäksi bonustehtävä on auttanut miettimään omia jaksamisen rajoja ja sitä mihin asioihin aikaa menee liikaa tällä hetkellä.


Klikkaa tästä tutustuaksesi e-työkirjaan.


Tästä pääset edelliseen kirjoitukseen pitkittynyt stressi kuormittaa kehoa ja mieltä.


<3: Nina


bottom of page