top of page

Positiivinenkin stressi kuormittaa

Päivitetty: 17. helmik. 2021

Stressi kuuluu jokaisen meidän elämään, mutta stressistä täytyy pystyä palautumaan.


Kohtuullinen ja väliaikainen stressi auttaa keskittymään ja parantaa suorituskykyä, mutta myös sen jälkeen on huolehdittava, että palautetaan voimavarat normaalille tasolle.


Vaikka stressi olisi tilapäistä innostuksesta tai kivoista asioista johtuvaa voi se toistuvana tapahtumana väsyttää sinut samalla tavalla kuin pitkittynyt negatiivinen stressi tekee.


Miten sitten ylipäätänsä stressiä voi hallita? Pienin keinon pystyt palauttelemaan kehoa stressistä, sekä pystyt rauhoittamaan kehoa stressaavissa tilanteissa.Alla muutama keino joiden avuin voit rauhoittaa kehoa vaativien suoritusten jälkeen.Osa listaamistani asioista toimii myös rauhoittamaan kehoa stressaavien tilanteiden aikana.


1. Pysähdy ja hengitä. Riittävän usein pitkin päivää.

Pieni teko, mutta sillä on suuri vaikutus.


2. Huolehdi riittävästä levosta ja nuku riittävästi.

Jos olet nukkunut huonosti mieti pystyisitkö sinä päivänä ottaa hieman rennommin. Voisitko esimerkiksi vaihtaa salitreenin rauhalliseen lenkkiin? Ole myös armollinen itsellesi. Älä säti itseäsi siitä, että on tullut nukuttua huonosti. Se aiheuttaa vaan enemmän stressiä.


3. Liiku säännöllisesti. Jos päiväsi on mennyt istuen tietokoneen ääressä voi menevä liikuntamuoto olla hyvä vastapaino tälle. Jos taas olet juossut koko päivän paikasta a paikkaan b voi olla parempi, että harrastat jotain rauhallisempaa liikuntaa.


4. Opettele vain olemaan hetken. Aina ei tarvitse olla tekemässä jotain.


5. Pidä pieniä lyhyitä taukoja pitkin päivää. Katsele ulos ikkunasta, sulje silmät hetkeksi,

pidä tee tauko, venyttele hetken jne.


6. Huolehdi omasta jaksamisesta ja rajoista! Opettele sanomaan ei.


7. Juttele ystävän kanssa.


8. Luo aikataulu itsellesi.


Positiivinenkin stressi kuormittaa.


Jos kivoja ja jännittäviä asioita tapahtuu usein on huolehdittava kehon voimavarojen palautumisesta yhtä lailla kun silloin jos stressi on pitkittynyttä negatiivista stressiä. Muuten voi iskeä uupumus josta on vaikeampi kivuta ylöspäin.


Tästä pääset lukemaan keinot mielen rauhoittamiseen.


Ollaanko tuttuja jo Instagramissa? Jaan siellä vinkkejä palautumiseen ja stressinhallintaan. Jos aihe kiinnostaa pääset tästä tililleni.


<3: Nina


bottom of page