top of page

Stressi aiheuttaa iho-ongelmia


Näyttääkö ihosi samealta ja väsyneeltä?


Oletko ollut stressaantunut jo pidempään?


Pitkittynyt stressi heikentää ihosi suojakerrosta. Lisääntyneen stressihormonin takia ihon talituotanto saattaa vilkastua ja ihoon voi tulla epäpuhtauksia. Lisäksi iho saattaa kutista, olla kuiva ja ihoon saattaa tulla punoittavia läiskiä.


Tämän lisäksi saatat stressaantuneena huomaamattasi jännittää lihaksiasi ja näin ollen myös jännität helpommin kasvojesi pieniä lihaksia. Kasvoillesi saattaa ilmestyä juonteita otsalle ja kulmien väliin saattaa tulla ¨huoliryppy¨. Onneksi nämä stressistä johtuvat juonteet eivät ole usein pysyviä vaan niiden hoitamiseen löytyy apua.


Stressi aiheuttaa iho-ongelmia, mutta moni ei välttämättä yhdistä näitä iho-ongelmia stressiin.

Jos kuitenkin ihosi on alkanut äkkiseltään oireilemaan ja olet ollut stressaantunut pidempään voi nämä oireet hyvinkin johtua stressistä.


Alla viisi helppoa vinkkiä joiden avuin voit hoitaa stressaantunutta ihoasi.


1. Kuori ihosi hellävaraisesti. Sinun ei tarvitse ostaa kaupasta puteleita tähän tarkoitukseen vaan voit kuoria vartalon ihon käytetyillä kahvinpuruilla.


Ota pieni määrä puruja käsiin ja kuori vartalon iho pyörivin hellävaraisin liikkein.

Tämä kuorinta vilkastaa kivasti verenkiertoasi hoidettavalta alueelta.


Kasvoille suosittelen hellävaraisempia kaurahiutaleita. Kaura hoitaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Sekoita kaurahiutaleita veden sekaan. Kuori kasvojen iho pyörivin liikkein. Voit jättää kaurahiutaleet hetkeksi kasvojen iholle vaikuttamaan jos haluat.


2. Levitä puhtaalle iholle öljyä ja tee ulospäin suuntautuvin sivelevin liikkein itsellesi kasvohieronta. Jos kaapistasi löytyy gua sha kampa voit tehdä hoidon sillä.


Kasvohieronta rentouttaa mieltäsi ja kasvojesi lihaksia. Verenkierto parantuu hoidettavalla alueella ja ihosta tulee heleämpi.


3. Levitä kasvoillesi naamio ja istahda sohvalle. Jos sinulla ei ole naamiota kotona voit levittää esimerkiksi hunajaa kerroksen iholle. Hunaja rauhoittaa ja hoitaa stressaantunutta ihoasi tehokkaasti.


4. Lähde luontoon kävelemään. Liikkuminen saa veren kiertämään ja stressin vähenemään. Hengitä raikasta ilmaa nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Luonnossa liikkumisen hyvää tuovat vaikutukset näkyvät myös ihollasi.


5. Syö antioksidantteja sisältäviä kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Tee itsellesi esimerkiksi napostelulautanen johon pilkot paljon erivärisiä kasviksia. Mieli kiittää väreistä ja keho vitamiineista.


Kirjoita itsellesi kalenteriin seuraavalle viikolle kaikki nämä viisi vinkkiä eri päiville.


Näiden keinojen toteuttamiseen ei mene kauaa aikaa, mutta voit huomata niiden hyvää tekevät vaikutukset viikon jälkeen, kun olet toteuttanut jokaisen kohdan.


Otatko haasteen vastaan?


Päätilini lisäksi (ninamarlei_) jaan vinkkejä rentouttaviin ja ihoa heleyttäviin hoitoihin ninamarlei.ihonhoito tilillä Instagramissa. Tervetuloa mukaan hoitamaan ihoa ja rentouttamaan mieltä!


<3: Nina


bottom of page