top of page

Uusi vuosi, uudet kujeet. Elämäntapamuutos ja suuret tavoitteet.

Uusi vuosi 2023 on lähtenyt käyntiin ja halusin kirjoittaa sinulle ajatuksia elämäntapamuutoksesta ja tavoitteista ylipäätänsä.

Aika usein tavoitteet on suuria ja elämäntapamuutosta lähdetään tekemään sata lasissa, mutta sitä elämäntapamuutosta ei ole sen kummemmin suunniteltu tai selvitetty itselle miksi sitä muutosta halutaan tehdä. Helposti ajatellaan, että kaikki tai ei mitään. Aloitetaan dieetti, aloitetaan herkkulakko, tipaton tammikuu, aletaan harrastamaan liikuntaa (paljon), luvataan nukkua enemmän, olla somessa vähemmän, nähdä ystäviä enemmän, halutaan kokeilla uutta harrastusta ja mitä kaikkia lupauksia näitä nyt on.


Mutta mitä jos aloittaisit yhdestä muutoksesta? Miettisit yhden tavoitteen johon keskityt ensiksi sillä usein isojen muutosten edessä jaksetaan pari viikkoa ja sitten into lopahtaa...


Jos lähdet tekemään yhtä muutosta kerrallaan se on helpompaa ja huomaat positiiviset muutokset nopeammin.


Ylempänä kirjoitin, että muutosta lähdetään tekemään usein ilman suunnitelmaa ja syvempää ajatusta siitä miksi muutosta lähdetään. Seuraavaksi kerron sinulle muutaman stepin, jonka kautta onnistut tavoitteessa tai elämäntapamuutoksessa ylipäätänsä varmemmin.


  1. Tärkeintä on tulla tietoiseksi muutoksen tarpeesta.

  2. Toiseksi on tärkeää toteuttaa muutos omien arvojen kautta.

  3. Kolmanneksi on tärkeä miettiä motivaattori. Mikä motivoi sinua silloinkin, kun et jaksa jatkaa.

  4. Neljänneksi suosittelen aina ensiksi vähentämään arjesta jotain kuormittavaa ennen, kun lähdetään lisäämään yhtään mitään arkeen.

  5. Viidenneksi, lisätään jotain hyvinvointia lisäävää arkeen.

  6. Viimeisenä toistoa, toistoa, toistoa riittävän kauan. On turha odottaa tuloksia viikossa, parissa.

  7. Uudesta asiasta syntyy toistojen kautta rutiineja ja sen kautta uusia elämäntapoja.


Hyödynnä ylläolevia steppejä ja tee elämäntapamuutos lempeämmin tänä vuonna. Voit myös asettaa tavoitteita ylläolevien steppien avuin.


Ei olla liian ankaria itsellemme. Lisätään lempeyttä ja muistetaan huolehtia itsestämme. Keholle ja mielelle on stressaavaa jos lähdemme kovassa paineessa toteuttamaan kymmeniä tavoitteita ja elämäntapamuutosta.


Monen arki on jo muutenkin kuormittavaa. Ihan turha lisätä kuormittavuutta lisää.Muista. Joskus vähemmän on enemmän.Lempein terveisin: Nina

www.ninamarlei.com


bottom of page